Головна Новини Суспільство медицина Будьте обережні: яких комах варто остерігатися влітку
commentss НОВИНИ Всі новини

Будьте обережні: яких комах варто остерігатися влітку

Деякі укуси комах мають серйозні наслідки

13 червня 2020, 13:45 comments2313
Поділіться публікацією:

Літо — це не тільки пора сонця, тепла і веселощів, але й сезон комах. Деякі з них цілком нешкідливі, але є й ті, які представляють для нас загрозу. Чиїх укусів варто остерігатися найбільше?

Будьте обережні: яких комах варто остерігатися влітку

Оса

Напевно, кожного з нас в дитинстві жалила оса. Однак не варто втрачати пильність, оскільки укус оси може стати сильним алергеном і викликати анафілактичний шок. Крім цього, їхні укуси дуже болючі. Щоб уникнути такої проблеми, обов'язково використовуйте різкі парфуми і носіть світлий одяг.

Муха

Укус мухи потрібно обов'язково обробити спиртовим розчином. Справа в тому, що їх жало переносить понад 70 хвороб. Тому при перших же очевидних симптомів укусу обов'язково діставайте спирт для дезінфекції.

Ґедзь

При укусі ґедзь може служити механічним переносником захворювань, які передаються з кров'ю, – сибірської виразки, туляремії, филяріозу. Симптоми можуть бути наступні: біль, печіння, свербіж, набряк, почервоніння, кров з ранки. На щастя, захиститися від їхніх укусів досить просто. Потрібно лише регулярно використовувати репелент.

Кліщі

Найдрібнішим і найпідступнішим серед цих комах є кліщ. Він може передати людині збудників деяких захворювань, таких як, наприклад, хвороба Лайма (кліщовий бореліоз) або кліщовий енцефаліт. Після прогулянок у парку або на природі обов'язково огляньте своє тіло, якщо виявили кліща — зверніться до лікаря.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як уберегтися влітку від енцефаліту та хвороби Лайма.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини