Головна Новини Суспільство неймовірно Які копійки з вашого гаманця можуть коштувати десятки тисяч гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Які копійки з вашого гаманця можуть коштувати десятки тисяч гривень

Монети номіналом 50 копійок років випуску 1992 та 2001 можуть мати значну вартість

сьогодні, 15:40
Поділіться публікацією:

Багато українців не здогадуються, що серед решти можна знайти справжні скарби. Рідкісні копійки, які вже давно перебувають в обігу, можуть мати цінність у тисячі гривень. Нумізмати полюють за такими екземплярами, і вони можуть виявитися у вашому гаманці. Зокрема, особливий інтерес становлять копійки 1992 і 2001 років, а також перші гривні 1996 року. Які з них коштують найбільше і чому?

Які копійки з вашого гаманця можуть коштувати десятки тисяч гривень

Які монети в Україні коштують тисячі гривень

Серед нумізматів великою популярністю користуються 50 копійок, випущені в 1992 році. Особливо цінними є ті монети, у яких на боковій частині немає насічок, або ж монети з вдавленим тризубом, виготовлені англійськими штемпелями. Такі монети рідкісні, і колекціонери готові заплатити за них до 11 тисяч гривень. Окрім того, важливий стан монети: чим менше вона зношена, тим вищою буде її ціна.

Ще один цікавий варіант — це монети 2001 року. У цьому випадку особливістю є розташування вінка на монеті. Якщо вінок знаходиться далеко від краю монети, то це рідкісний варіант, і така монета також може коштувати значні гроші. Колекціонери оцінюють її від кількох тисяч до десятка тисяч гривень, залежно від стану. Багато таких монет випускалося обмеженим тиражем, що робить їх особливо привабливими для нумізматів

Ще рідкіснішим варіантом є монети номіналом 50 копійок, на яких відсутній рік випуску. Це монети з виробничими помилками, і вони також є дуже цінними для колекціонерів. Зокрема, монети без дати можуть коштувати кілька тисяч гривень, а якщо на них ще й подвійний реверс — це збільшує їх вартість удвічі або навіть більше. Деякі колекціонери вже придбали такі монети за кілька тисяч гривень, і ціни продовжують рости.

Якщо вам пощастило знайти одну з таких рідкісних монет, її можна продати на спеціалізованих аукціонах або через онлайн-платформи для продажу колекційних речей. В Україні існують нумізматичні спільноти, які активно займаються скупкою цінних монет. Завдяки зростаючому попиту на рідкісні зразки, ціни на них постійно підвищуються, що робить це захоплення вигідним для багатьох колекціонерів та інвесторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини