У США запропонували сплачувати податки криптовалютою

Метт Гейц висуває законопроект про криптовалюти для податкових сплат

У США обговорюється новий законопроект, запропонований конгресменом Меттом Гейцем, який може дозволити американцям сплачувати податки за допомогою біткоїнів. За словами конгресмена, ця пропозиція є частиною ширших зусиль щодо інтеграції криптовалют в американську економіку.

Якщо закон буде ухвалено, він змінить податкові правила, дозволяючи використовувати біткоїни для сплати всіх видів податків. Міністерство фінансів США повинне розробити систему, за якою криптовалюту можна буде автоматично переводити в долари в момент оплати.

“У разі схвалення Конгресом новий закон модернізує податкову систему. Він дозволить сумлінним платникам податків використати біткоїни для сплати федеральних податків, а уряду – просувати інновації, підвищувати ефективність фінансової системи та пропонувати велику гнучкість американським громадянам” - сказав конгресмен

Цей крок може зробити сплату податків простіше і швидше для тих, хто використовує криптовалюту, та сприятиме ширшому прийняттю біткоїну як платіжного засобу. Також це може стимулювати розвиток технологій та інновацій у країні.

Ідея сплачувати податки біткоїнами натхнена успіхами Сальвадора, який нещодавно визнав біткоїн офіційною валютою і вже бачить позитивні зміни в економіці.

Ухвалення закону вимагає вирішення багатьох питань, включаючи коливання вартості біткоїну та забезпечення безпеки фінансових операцій.

"Це сміливий крок до майбутнього, де цифрові валюти відіграватимуть життєво важливу роль, гарантуючи, що США очолять авангард технологічного прогресу", - зазначає Гейц.

Раніше "Коментарі" писали, що в Україні також спостерігається значний рівень зацікавленості у цифрових активах. Згідно з дослідженням європейської криптобіржі WhiteBIT криптовалюта є третім найпопулярнішим активом серед українців після нерухомості та банківських депозитів.