Новий претендент на титул найстарішої людини на планеті: скільки років чоловіку

Перуанський фермер може стати найстарішим чоловіком

У світовому пошуку найстаріших людей планети з'явився новий лідер з несподіваного куточка світу – Перу. Марселіно Абад Толентіно, перуанський фермер, який живе у Кочачінче, містечку в центральному регіоні Уануко, нещодавно відзначив свій 124-й день народження. Цей вік робить його старшим на 13 років за нинішнього рекордсмена за версією Книги рекордів Гіннеса, 111-річного Джона Тіннісвуда з Великобританії.

Толентіно, згідно з персональними документами, що були видані урядом Перу в 2019 році, народився в 1900 році. Протягом усього життя Марселіно жив поза суспільною увагою до того часу, як місцева адміністрація вирішила оформити йому документи та пенсійні виплати.


5 квітня в будинку для літніх "Casa Hogar Mis Abuelitos" Марселіно святкував свій день народження, де його пригощали спеціальним тортом та подарунками. Його довголіття він пояснює простими речами: здоровим харчуванням, багатим на фрукти та м'ясо ягнятини, а також традиційним жуванням листя коки, що є звичаєм серед громад Анд.

Попри свій вік, Толентіно не має формальної освіти і провів усе життя, працюючи у сільському господарстві та навчаючись використовувати "блага природи", як це формулює урядова заява. Згідно з повідомленням уряду, його здоров'я та стійкість визначаються його способом життя серед флори та фауни Уануко.


Перуанські влада вже допомогли Марселіно подати заявку на реєстрацію у Книзі рекордів Гіннеса як найстарішому чоловіку у світі. Якщо заявка буде схвалена, це не тільки поставить його ім'я у світові канали з найвідомішими столітніми рекордсменами, але й можливо увінчає його як найстарішу людину в історії, обійшовши навіть 117-річну Марію Браньяс Мореру з Іспанії, яка є найстарішою живою жінкою.

Наразі весь світ з нетерпінням очікує на рішення Книги рекордів Гіннеса, що може оновити історію людського довголіття і дати нову надію на генетичні та екологічні ключі до довголіття.

Нагадаємо, що Книга рекордів Гіннеса оновила свій список. Так 111-річний Джон Альфред Тіннісвуд з Англії став найстарішим живим чоловіком на планеті після смерті 114-річного Хуана Вісенте Переса.