Незвичайні новорічні традиції в різних країнах світу

Якщо вам набридло поїдання салатів, то збирайте валізи й вперед назустріч новим відчуттям

Всі ми з дитинства звикли в новорічну ніч сидіти за пишним столом в колі родини або друзів, пити шампанське і слухати привітання президента. Але чи замислювалися ви колись про те, щоб викинути весь вміст свого робочого столу у вікно або спалити солом'яного козла? Ні? Тоді пропонуємо познайомитися з самими незвичайними новорічними традиціями з різних куточків планети.

Німеччина

Традиція полягає в тому, щоб з першим дзвоном годинника залізти на стілець, а з останнім - зістрибнути на підлогу. Таким чином німці не входять в Новий рік, а встрибують. Якщо ж ви вирішили не чекати півночі й відзначити раніше, то від ідеї варто утриматися, інакше новий рік ви ризикуєте почати з перелому.

Італія

У італійців існує досить простий звичай - Новий рік вони зустрічають в червоному, адже цей колір у них символізує удачу. У переддень свята все навколо в прямому сенсі червоніє, і не від сорому, а від бажання підняти рівень продажів в магазинах.

Швеція

З нагромадженням за рік шведи прощаються спалюванням 13-метрового солом'яного козла, встановленого на головній площі. Ритуал місцеві вважають веселим і нешкідливим, і радіють палаючого опудала величезного звірятка.

Японія

Щоб в прямому сенсі гребти удачу в новому році, японці вішають на стіни бамбукові граблі з усілякими прикрасами. До слова, дзвони в Японії б'ють 108 разів, на відміну від наших 12, так місцеві прощаються з 6 гріхами, в кожному з яких по 8 відтінків.

Шотландія

Ще одні любителі fire show. Шотландці складають всі предмети, які асоціюються у них з негативом, в бочки з-під вина і підпалюють. Фестиваль палаючих бочок проходить прямо на вулицях країни.

Болгарія

Якщо весь рік в любові не щастило, то в Болгарії можна відігратися в новорічну ніч. Світло в кімнаті, в якій проходить святкування, вимикають рівно опівночі, і кожен бажаючий може анонімно поцілувати будь-кого з компанії.

Аргентина

Вранці першого січня аргентинським двірникам доводиться несолодко, і причиною цього є далеко не похмілля. Річ у тому, що всі ділові папери, звіти та інше аргентинці викидають у вікно. Так вони прощаються з проблемами, які супроводжували їх в старому році та починають життя з чистого аркуша.

Панама

Тенденція спалення присутній у багатьох країнах, Панама не стала винятком. Тут спалюють опудала відомих політиків або спортсменів, таким дивним способом бажаючи їм удачі та успіхів.

Перу

Бійки є частим явищем на святах, проте на Новий рік в Перу вони є невіддільною частиною свята. Жителі влаштовують масові бійки й гарненько б'ють один одного, аргументуючи тим, що в наступному році вони залишаться безкарними.

Мікронезія

Щоб в Новому році сховатися від злих духів, остров'яни просто змінюють своє ім'я. Закриваючи рот долонею, мікронезійці пошепки повідомляють своїм родичам, як їх тепер величати.

Раніше "Коментарі" писали про те, що майже кожен українець знайомий з виразами "скотиняка" або "вила Ляшка" і з їх безпосереднім автором. Олег Валерійович відомий як епатажна і специфічна особа, і постійно опиняється в центрі уваги. Бійки, скандали та інша події з життя Ляшко вашій увазі в матеріалі порталу.

Крім того, нам стало відомо про те, що ялинку з особливим святковим духом поставили на Рівненщині. Центральна ялинка міста Дубно прибула на площу міста не з якогось казкового лісу, а ... з місцевого кладовища. Міська влада не стала заперечувати цей факт, стверджуючи, що дерево було аварійним.