Найспекотніше літо на планеті: де встановлено новий температурний рекорд

Долина Смерті встановила історичний рекорд температур цього літа

Цього літа Національний парк Долина Смерті встановив новий рекорд: середня добова температура досягла небувалих +40,3 °C, перевищивши попередні максимуми. Стовпчики термометрів не опускалися нижче +26,6 °C навіть вночі, а у липні було зафіксовано дев'ять днів із температурою понад +51,7 °C.

Цьогорічні спостереження перевершують попередні рекорди +40,1 °C, встановлені в 2018 та повторені в 2021 роках. За даними CNN, найвища зафіксована температура цього літа сягнула апогею 7 липня, коли термометри показали +54 °C. Ці умови створюють надзвичайно важкі умови для життя та безпеки відвідувачів парку.

Вночі температура не приносила полегшення. За даними Національної служби парків (NPS), мінімальні нічні температури не опускалися нижче +37,7 °C протягом дев'яти ночей, що значно ускладнює відпочинок та відновлення організму.

Спека стала причиною двох смертельних випадків у парку цього літа, а ще один відвідувач отримав серйозні опіки ніг, спробувавши ходити по піщаних дюнах без взуття. Експерти наголошують на необхідності дотримання заходів безпеки: не залишатися під прямими сонячними променями довше 10 хвилин, регулярно пити воду, їсти солоні закуски, носити капелюх та використовувати сонцезахисний крем.

Читайте також на порталі “Коментарі” - В Україні також продовжують фіксувати рекордно високі температури, і ця тенденція може посилюватися в майбутньому. Про це повідомила речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха під час брифінгу.