Над гавайських небом зафіксували рідкісне явище (ФОТО)

Як правило, такі блискавки виникають на висоті від 50 до 130 кілометрів

У 2017 році в небі над Гавайськими островами був зроблений неймовірний кадр з двома рідкісними блискавками: червоний спрайт і синій струмінь. Але фотографія була опублікована дослідною лабораторією США тільки недавно.

Астронавти розповіли, що таке явище зустрічається вкрай рідко, і що важливо, триває короткий проміжок часу, тому відстежити його проблематично. Експерти кажуть, що це найкращий кадр спрайту в верхніх шарах атмосфери. Його може завантажити собі кожен бажаючий на сайті відомства, в різному розширенні.


Відзначимо, що спрайт - це вид електричних розрядів холодної плазми, що б'є в мезосфері та термосфері. Як правило, вони з'являються на висоті приблизно від 50 до 130 кілометрів (висота освіти "звичайних" блискавок - не більше 16 кілометрів). Спрайт з'являються через десяті частки секунди після удару дуже сильною блискавки й тривають менш як 100 мілісекунд. Найчастіше спрайт поширюються одночасно вгору і вниз, але при цьому поширення вниз помітно більше і швидше. Вперше це явище було зафіксовано в 1989 році випадково.

Нагадаємо, що жителі Оаху - одного з Гавайських островів стали свідками загадкового явища і встигли зняти його на відео. На кадрах видно, що в небі з великою швидкістю рухається непізнаний літаючий об'єкт, який випромінює синій колір.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на заході Канади, в провінції Альберта, жителям вдалося сфотографувати в небі рідкісне природне явище - місячну веселку. Її поява викликала бурю емоцій в мережі. Експерти кажуть, що місячну веселку ніколи до цього не виходило так вдало зафіксувати.