Ізраїльтянин намагався незаконно потрапити в Умань на Рош га-Шана

Їхав в Умань на Рош га-Шана з паспортним колажем

Громадянина Ізраїлю, який намагався потрапити в Україну за підробленим паспортом виявили прикордонники Мукачівського загону в пункті пропуску "Лужанка". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Держприкордонслужби України.

Чоловік мав бажання зустріти Рош га-Шана в Умані та побувати на могилі рабина Нахмана. Під час перевірки пред’явленого ізраїльтянином документа, інспектор прикордонного контролю виявив у ньому заміну фото. Це була не просто заміна, іноземець наклеїв поверх чужого фото своє, яке він завчасно вирізав по контору, м’яко кажучи, не рівно.

Окрім цієї підробки, ізраїльтянин мав із собою ще один липовий паспортний документ із простроченим терміном дії.

Прикордонники відмовили іноземцю у в’їзді на територію країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Через масовані обстріли Ізраїлю та скасування авіарейсів понад 14 тисяч хасидів не змогли прибути до Умані на святкування юдейського нового року Рош га-Шана. За інформацією Об'єднаної єврейської общини України, станом на ранок 2 жовтня, в Умань приїхали вже понад 30 тисяч паломників, але значна частина залишається заблокованою через воєнну ситуацію в Ізраїлі.

Згідно з повідомленням, 1 жовтня Іран здійснив масовані ракетні обстріли території Ізраїлю, що призвело до закриття повітряного простору і скасування рейсів. Як наслідок, тисячі паломників не змогли вилетіти до України.

"Понад 14 тисяч охочих прочан не змогли дістатися. Частина з них — через обстріл Іраном 1 жовтня та закриття повітряного простору і скасування авіарейсів", — йдеться у повідомленні.