Хлопець з найдовшим волоссям у світі: як виглядає рекордсмен

17-річний американець встановив світовий рекорд з найдовшого волосся серед підлітків-чоловіків

Рубен Локс Твіс-молодший, 17-річний представник корінного народу лакота з Південної Дакоти, потрапив до Книги рекордів Гіннеса завдяки своїй вражаючій шевелюрі довжиною 161 см. Він не стригся протягом двох років, перевершивши попередній рекорд, встановлений індійцем Сідакдіпом Сінгхом Чахалом.

Спочатку рішення Рубена відростити волосся було пов'язане зі страхом перед машинкою для стрижки, але з часом воно переросло в щось більше.

Для народу лакота довге волосся має глибоке культурне значення, символізуючи духовну силу та зв'язок з предками.

"Культурно лакота мають довге волосся. Це частина нашого нагі (духу). Це те, ким я є. Я пишаюся тим, що представляю свою сім'ю і народ лакота", - розповів хлопець.


Догляд за таким довгим волоссям вимагає чимало часу та зусиль. Щоранку Рубен присвячує близько 20 хвилин миттю волосся шампунем і кондиціонером. Потім година йде на сушку, а ще 10 хвилин – на розплутування, розчісування та заплітання волосся у довгу косу, яку він зазвичай носить.

Офіційне вимірювання волосся Рубена відбулося у перукарні, де його косу розплели, вимили та розчесали, а потім акуратно розклали на столі, щоб визначити найдовше пасмо. Після трьох вимірювань було визначено середню довжину, яка й стала офіційним рекордом Рубена.


Рубен пишається своїм волоссям і не планує його стригти. Він розповідає, що багато людей надихнулися його прикладом та почали відрощувати власне волосся. Єдиним недоліком такої довжини, за його словами, є те, що волосся іноді застрягає у дверцятах автомобілів або чіпляється за ручки душових кабін.

Раніше “Коментарі” писали, що на офіційному сайті Книги рекордів Гіннеса з’явилося ім’я Алії Насирової, уродженки України, яка зараз мешкає у Словаччині. Алія стала рекордсменкою за найдовше волосся серед живих жінок, його довжина складає вражаючі 257,33 см. Цікаво, що її волосся перевищує її власний зріст (165 см).