Десять хвостатих мам, які зважилися на усиновлення

Тварини неймовірні самі по собі, і часом людяного в них куди більше, ніж в людях

30 вересня, Україна відзначала День усиновителів. А сьогодні wikipet.ru розповість про хвостатих мам, які виростили не тільки своїх малят, адже навіть вони розуміють - чужих дітей не буває!

Собака Йеті живе на Кубі. Вона вигодувала 14 поросят, крім своїх власних цуценят.


У 2007 році в північно-східному Китаї французька бульдожка майже два місяці вигодовували своїм молоком порося після того, як його мама померла при пологах.


Одна з найвідоміших прийомних матусь - кішка, яка вигодувала бельчонка разом зі своїми кошенятами.


Ще одна зворушлива історія про котяче усиновлення. У Мічигані під час ДТП загинула мама цуценя. Малюкові на той момент було 2 дня. Рятувальникам нічого не залишалося окрім як підкласти сирітку кішці. На щастя, хвостата мама прийняла малюка і годувала і вилизувала його до останнього.


У Китайському зоопарку Хейфеі тигриця з якоїсь причини не змогла годувати дитинчат, тому собака з сусіднього вольєра стала їх годувальницею. До речі, в зоопарках подібна практика по вигодовуванню диких тварин стала досить поширеною.


На жаль, серед тварин теж зустрічаються недбайливі матусі. На фото Кора, двомісячна тигриця, від якої відмовилася мама. Її прийомною сім'єю стала 4-річна собака і її щенята.


У парку Саундсауз Ноуслі недалеко від Ліверпуля, Великобританія, олениха Давида, яка народила двійню, відмовилася від одного з малюків. На щастя, оленятка усиновили собаки куратора сафарі-парку, Джеффрі і Киппер. Тепер у них спільний режим: триразовий сон і щоденні прогулянки.


В одному із зоопарків Китаю зникаюча червона панда, народивши двох здорових малюків, відмовилася від них. Пандят віддали на прилеглу ферму, де жила годуюча собака-дворняжка. Вона з любов'ю прийняла прийомних малюків - завдяки її турботі, вони вижили. На відміну від більш відомих ведмежих гігантських панд, червоні панди нагадують єнотів з довгими густими хвостами. Вважається, що в світі існує щонайменше 2500 дорослих червоних панд.


Ось ще один приклад усиновлення серед тварин. Кішка усиновила дітей скунсів, не дивлячись на загальновідому особливість цих милих ссавців. Зрозуміло, на момент усиновлення у малюків були не до кінця розвинені пахучі залози.


А ось випадок: після трьох - нехай ростуть! Свиноматка прийняла і вигодувала двох тигренят. Так же як і інші тварини, свині, здатні доглядати за сиротами інших видів. При середній кількості поросят від 8 до 12, один або два зайвих рота не мають великого значення для свиноматок.

Раніше "Коментарі" писали про те, які тварини вимруть до кінця століття.