Головна Новини Суспільство неймовірно Андрєєв день: що можна і що не можна робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Андрєєв день: що можна і що не можна робити

У народі вважають, що 4 липня не можна лінуватися робити домашні справи

4 липня 2024, 11:26
Поділіться публікацією:

Цього дня, 4 липня, православні християни України вшановують пам'ять святого Андрія, архієпископа Критського, та преподобної Марти, матері Симеона Стовпника. Цей день у народі відомий як Андріїв день, і він пов'язаний з безліччю традицій і народних прикмет.

Андрєєв день: що можна і що не можна робити

Андрєєв день: що можна і що не можна робити

Святий Андрій, який народився в Дамаску в 660 році, був відомий своїми релігійними вченнями та активною церковною діяльністю. Преподобна Марта, шанована цього ж дня, відома своїми добрими справами та відданістю християнським цінностям.

За традиціями, в Андріїв день не слід робити великі покупки, починати сварки або залишати маленьких дітей самих. Також не прийнято купувати новий одяг чи взуття у цей день.

Серед народних прикмет, пов'язаних із цим днем, вважається, що якщо на деревах з'являється жовте листя, то осінь настане рано. А якщо літає багато ос — очікується холодна зима. Яка погода 4 липня, такою буде й решта місяця.

Цього дня також заведено молитися за врожай та готувати вівсянку, оскільки починалося наливання зерна. Гостинність і доброзичливість особливо цінуються, оскільки будь-який прояв жадібності може призвести до фінансових проблем.

Окрім церковного свята, сьогодні в Україні також відзначають День національної поліції та День судового експерта. Ці свята наголошують на різноманітності професійних та культурних традицій країни.

Сьогодні іменини у всіх, хто має імена Андрій, Богдан, Дмитро та інші, що робить цей день значущим для багатьох громадян.

Читайте також на порталі "Коментарі" — У кулінарному світі постійно шукають способи оновити традиційні страви, роблячи їх не лише смачними, а й напрочуд простими у приготуванні. Картопляна запіканка з сосисками — чудовий приклад того, як класична страва може бути трансформована за допомогою кількох кулінарних трюків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини