Мальдіви дешевше: у соцмережах відреагували на захмарні ціни в київських таксі (ФОТО)

Підвищення цін у столичних таксі до тисячі гривень за замовлення викликало шквал обурення в соціальних мережах

Однією із найбільш обговорюваних тем в українському сегменті інтернету за понеділок, 5 квітня, став карантин у столиці. Головними героями дня опинилися київські таксисти, які здебільшого "заламали" майже космічні ціни за поїздки містом. "Коментарі" поцікавилися настроями у соцмережах і зібрали для читачів кращі меми, фотожаби, а також правдиві обурення громадян.

Подив багатьох жителів і гостей столиці було справді масштабним, варто було углядіти в додатках служб таксі передбачувану вартість поїздки знайомими маршрутами. Там, де раніше за комфортабельне переміщення Києвом можна було заплатити 200-300 гривень, сьогодні просили від 800 і вище (набагато вище). Однією із найвищих сум, які кореспондентам "пощастило" побачити на власні очі у користувача Facebook Володимира Шкурата, сягнула 1361 гривні.


Зрозуміло, що подібні "цінники" справді відчутно "б'ють" по кишені звичайного обивателя. Втім, через недостачу або зовсім відсутність спеціальної перепустки в громадський транспорт чи метро Києва багатьом довелося розщедритися на таксі. До слова, самі пропуски теж побували героями кількох популярних мемів.

Відомий гумористичний паблік "Баба і кіт" в цей раз обійшовся без звичних фотожаб. Замість цього адміністратори поділилися критикою влади, назвавши рішення влади Володимира Зеленського "карантином для бідних".


Здебільшого ж користувачі розділилися на дві групи. Одні розповідали про те, як "озолотилися" таксисти за лише перший день київського карантину або ж розповідали про нібито свій досвід таксування. Деякі навіть використовували в ролі таксиста і пасажира політиків — як, наприклад, представників партії "ЄС" Петра Порошенка і Олексія Гончаренка.

Друга частина інтернет-користувачів нарікала на захмарні ціни і передбачала, що можна зробити в цій ситуації. Хтось міркував про схожі витрати на закордонний відпочинок, а хтось — створював рекомендації для "боротьби" з таксистами.

В цілому ж, найкращим висновком дня можна вважати припущення про те, що київські таксисти відзначали сьогодні професійне свято. Нібито саме тому вартість поїздки була настільки завищеною.


Нагадаємо, що не так давно "Коментарі" розповідали, як соцмережі відреагували на телефонну розмову українського і американського президентів. Також на порталі вдасться дізнатися, яким чином українці намагалися розіграти один одного 1 квітня.