Які виплати мають отримати військові у випадку поранення

Які види грошової допомоги має отримувати військовий у випадку поранення

Якщо військовослужбовець отримав поранення - травму, контузію чи каліцтво, він має право отримати певні виплати. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківського ОТЦК та СП.

Відповідно військовослужбовець має отримувати:

1. Щомісячне грошове забезпечення в розмірі за останньою займаною посадою перед пораненням (контузією, травмою, каліцтвом).

2. Додаткову винагороду. Це виплата в розмірі 100 000 грн за поранення, пов’язане із захистом Батьківщини (при виконанні бойових завдань по БР), яка здійснюється щомісяця протягом всіх періодів лікування в стаціонарі або перебування у відпустці для лікування після тяжкого поранення.

3. Одноразову грошову допомогу. Це компенсація за будь-яке ушкодження здоров’я (інвалідність, часткова втрата працездатності внаслідок поранення, контузії, травми, каліцтва або захворювання), яке призвело до втрати працездатності чи групи інвалідності, отримані при захисті Батьківщини або виконанні обов’язків військової служби.

4. Матеріальну допомогу для розв'язання соціально-побутових питань – виплата, яка здійснюється військовослужбовцям щороку в розмірі, що дорівнює розміру їхнього місячного грошового забезпечення.

5. Грошову допомогу для оздоровлення – виплата в розмірі місячного грошового забезпечення, яка здійснюється щороку, незалежно від матдопомоги для розв'язання соціально-побутових питань.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Кабінет міністрів України затвердив новий механізм призначення та виплати одноразової грошової допомоги у випадках загибелі (смерті) або інвалідності ветеранів війни. Ознайомитися з новими розмірами виплат можна за посиланням.