Українці залишають Україну: скільки громадян виїхало за кордон за добу

Скільки українців виїхали за кордон за добу

У Державній прикордонній службі України повідомили про ситуацію на західному кордоні станом на ранок 18 вересня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДПСУ.

Західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) за добу 17 вересня перетнули 72 тисячі осіб та 17 тисяч транспортних засобів.

“З України минулої доби вибули 37 тисяч осіб. 23 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови. До України за минулу добу в'їхали 35 тисяч осіб, 32 тисячі з них – громадяни України”, - повідомили у держприкордонслужбі.

Митники оформили 78 вантажівок з гуманітарною допомогою.

“Звертаємо увагу, що пропуск повнолітніх громадян України через кордон здійснюється за закордонними паспортами чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57”, - нагадали у Держприкордонслужбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польська сторона попередила, що очікувати пропуску через кордон потрібно буде довше.

“До уваги громадян, які перетинають кордон у пункті пропуску “Медика – Шегині”. Як повідомляє польська сторона, у пункті пропуску "Медика" розпочались роботи з відновлення лакофарбового покриття металоконструкції одного із навісів, які, попередньо, триватимуть до 12 листопада 2024 року”, — йдеться у повідомленні. За інформацією польської сторони, така ситуація це може спричинити ускладнення руху та триваліший час очікування на напрямку руху для легкових транспортних засобів. У ДПСУ звернулися до українців.