У КМДА відкрито шантажують киян: пропонують на добу відключати світло та воду

Радник заступника голови КМДА Олексій Тихонов розповів головам ОСББ, як змусити киян погодитися на встановлення сонячних батарей

Наприкінці серпня 2024 року радник заступника голови КМДА Олексій Тихонов провів зібрання голів ОСББ, на якому розповів, як потрібно примушувати мешканців будинків погодитися та оплатити встановлення сонячних батарей. Пропонував відключити світло та воду на добу, щоб змусити мешканців погодитися на будь-які умови. Відповідне відео розмістив голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко та опублікував думки щодо цієї ситуації, повідомляє портал "Коментарі".

“Дії, які зафіксовані на відео, можна кваліфікувати як шантаж, вимагання та навіть погрози. Що особливо тривожить — це те, що голова ОСББ на відео не просто не заперечувала ці дії, а, здається, цілком підтримувала цього "недо-радника" з КМДА. Така співучасть не тільки викликає запитання про її компетентність, але й може бути розглянута як прямий замах на злочин”, - зазначив голова Спілки.

За його словами, у цій ситуації - класичний приклад вимагання підписів мешканців будинку шляхом тиску та створення штучних проблем, зокрема відключення світла, щоб поставити їх перед фактом: або підписуйте, або залишитесь без базових благ.

Олег Попенко зазначив, що методи, які наведені у відео, не тільки етично неприйнятні, а й прямо підпадають під кримінальну відповідальність. Навіть більше, така поведінка може класифікуватися як замах на злочин, оскільки план дій був чітко викладений і узгоджений.

“Тому не дивно, що це вже кримінальна справа, і цілком очевидно, що відповідальність повинна настати для всіх причетних, включно з головою ОСББ, яка, замість захисту інтересів мешканців, може стати співучасником у цьому ганебному сценарії”, - йдеться у повідомленні Олега Попенка.

Також він поділився думкою, яку висловив щодо ситуації народний депутат України Олексій Кучеренко. “Підтримка його дій главами ОСББ говорить про те, що більшість з них приймають кримінальні правила гри КМДА і я більш ніж впевнений беруть участь в них, а жителі цього будинку, співвласники як називає їх закон, відсторонені від реального управління будинку. Як ми можемо бачити на відео, радник вчить голову ОСББ як треба залякати мешканців і якомога назвемо це жорстко обдурити”, - йдеться у повідомленні.

Фактично, програма 70/30 і їй подібні у столиці з програми підтримки мешканців перетворилася на корупційну схему, які “годують” радника та його прихильників із голів ОСББ та фейкової асоціації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що буде з водою у Києві.