Російська модель в Україні не спрацює: як мотивувати українців до мобілізації

Мотивувати до мобілізації українців грошима не вдасться, достатньо справедливих умов: нардеп Ігор Кривошеєв

Як мотивувати українців до мобілізації, посадовці вирішують уже майже два роки. Якщо у перші дні та місяці повномасштабної війни була достатня кількість добровольців, то зараз українцям потрібна додаткова мотивація. Що допоможе мотивувати українців розповів народний депутат та член Комітету ВР України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Ігор Кривошеєв в ефірі “Київ24”, повідомляє портал “Коментарі”.

За його словами, мотивувати бійців в Україні, як це робити Росія зі своїми громадянами не вдасться. “Росіяни на цей момент не вводили навіть мобілізацію, вони просто "закидають" свої депресивні регіони грошима, і люди готові йти помирати за гроші. Ми відрізняємося від росіян, українці насправді готові воювати за свою землю і за свою ідеологію, за право жити вільними людьми. Відповідно, така мотивація як гроші, вона не спрацює, навіть якщо погодяться західні партнери допомагати цими грошима, тому що це неправильна мотивація”, - переконаний народний депутат.

За його словами у питанні мобілізації потрібна справедливість. “Дійсно, людина, яка йде на службу, має відчувати справедливість. Їй потрібно давати якісь конкретні умови, щоб вона знала, коли вона зможе відпочити”, - переконаний Ігор Кривошеєв.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що попри наявність відстрочки військовозобов'язаним варто бути готовими до мобілізації. За словами представника обласного ТЦК та СП, в мобілізації немає нічого страшного і до неї треба бути готовим.

Дізнатися детальніше, чому держава може скасувати відстрочки, читайте за посиланням.