Головна Новини Суспільство права людини Проти Google подали найбільший позов в XXI столітті
commentss НОВИНИ Всі новини

Проти Google подали найбільший позов в XXI столітті

У позові йдеться про зловживання Google своїм домінантним становищем на ринку реклами та пошукових сервісів

21 жовтня 2020, 10:01
Поділіться публікацією:

Міністерство юстиції США буде судитися з компанією Google, і цю справу вже назвали найгучнішою за останні 20 років. Влада звинувачує компанію в зловживанні на ринку реклами та пошукових сервісів. Про один з найбільших в XXI столітті антимонопольних позовів в історії компанії повідомляють інформаційні агентства Reuters і The Associated Press з посиланням на власні джерела.

Проти Google подали найбільший позов в XXI столітті

У позові йдеться про зловживання Google своїм домінантним становищем на ринку реклами та пошукових сервісів. Антимонопольне управління близько півтора року збирало докази того, що Google конкурує не шляхом якихось своїх переваг, а використовує замість цього монопольне становище. Більш того, в міністерстві взялися і за Android — мобільну операційну систему, яка "змушує" виробників смартфонів встановлювати на свої пристрої додатки та пошукову систему Google за замовчуванням. На думку уряду, це заважає іншим компаніям розвиватися, в той час, як американський гігант нібито продовжує заробляти величезні суми грошей.

"Google щорічно платить мільярди доларів виробникам популярних мобільних пристроїв (Apple, LG, Motorola і Samsung), операторам зв'язку (AT & T, T-Mobile і Verizon) і розробникам браузерів (Mozilla, Opera і UCWeb), щоб забезпечити своїй пошуковій системі статус "за замовчуванням" і в багатьох випадках заборонити їм мати справу з конкурентами", — йдеться в судовому позові.

У міністерстві поки не вирішили, яке покарання вимагатимуть в суді для Google. Експерти тільки здогадуються, що відомство буде наполягати на штрафі або розділенні компанії-гіганта.

Своєю чергою, в Google зі звинуваченнями не згодні. Там вважають, що "люди використовують Google, тому що хочуть, а не тому, що змушені, або не можуть знайти альтернативи".

Нагадаємо, портал "Коментарі" буде судитися з компанією Google через дискримінаційну політику інтернет-гіганта щодо сайту видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини