Працівники ТЦК знайшли спосіб розшукати тих, хто не оновив дані: що роблять

Як ТЦК шукає військовозобов'язаних, хто не оновив дані в Сумській області

В Україні продовжують удосконалювати процес оповіщення військовозобов'язаних та мобілізації. Зокрема “Укрпошта” почала надсилати листи з повістками, навіть при неотриманні яких вважається, що повістка вручена. Начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Монукало розповів, як шукають тих, хто не оновив дані. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію видання Главред.

За словами представника ТЦК, переважну більшість з них шукають за допомогою “Укрпошти” або адресного оповіщення. “За домашньою адресою приходять представники ТЦК, обовʼязково формують поштові повідомлення з описом вкладення. Тому що повістка без опису, без конверта, яка кинута в поштову скриньку не є належним чином врученою – тільки поштовим вкладенням або особисто в руки”, - зазначив він.

Також за словами Сергія Монукала, не вважається належним чином оповіщеною особа, чиї родичі, які або взяли повістку, або не взяли та заявили, що особа не мешкає за місцем проживання.

“Після того, як надходить повідомлення, що військовозобовʼязаний не проживає за вказаним місцемпроживання, на підставі цього матеріалу формується запит до Національної поліції про подання в розшук. Усі порушники вносяться до бази як порушники правил військового обліку, і вже по них буде винесено відповідне провадження”, - зазначив представник обласного ТЦК.

Не є проблемою знайти людину, навіть якщо вона вказала неправильну адресу при оновленні даних. “Наразі система "Оберіг" дозволяє об'єднувати декілька реєстрів, в тому числі ті, які показують, де людина отримує грошове забезпечення, заробітну плату. Тоді проводиться оповіщення через підприємство – видається розпорядження, яке направляється терміновим оповіщення на це підприємство. І вже тоді керівник підприємства у триденний термін видає наказ про оповіщення та ознайомлює з ним. Якщо людина відмовляється від повістки, то повідомляє в органи Національної поліції,”, - розповів Сергій Монукало.

За відмову Національна поліція має право здійснити адміністративне затримання та доставку до відповідного ТЦК для проходження ВЛК.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що пропонують нардепи, щоб заманити чоловіків у ТЦК.

https://glavred.net/interview/mobilizaciya-cholovikiv-50-bronyuvannya-ta-oblik-17-richnih-interv-yu-z-nachalnikom-sumskogo-tck-ta-sp-10602911.html