Повістки поштою: “Укрпошта” розсилає листи ще в одному регіоні

Повістки поштою розсилають на Прикарпатті

Військовозобов'язаним продовжують надсилати повістки поштою. “Укрпошта” почала розсилати повістки на Прикарпатті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Івано-Франківського центру комплектування та соціальної підтримки.

“Документи підписані електронними підписами начальників ТЦК, а також містять унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Надруковані повістки “Укрпоштою". Повістки будуть надсилатися за наявними домашніми адресами військовозобов'язаних”, - пояснили в обласному ТЦК.

Також нагадали, що після отримання повістки чоловіки призовного віку повинні з'явитися до ТЦК та СП протягом 14 днів з моменту отримання повістки. В іншому випадку будуть притягнені до адміністративної відповідальності. ТЦК передає дані до поліції для розшуку особи.

Нагадаємо, що повістки поштою уже отримували кияни. Як виглядає оновлена повістка, читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у вересні “Укрпошта” розіслала першу партію повісток. Централізований обмін повістками в електронному вигляді вперше відбувся у вівторок, 17 вересня. З усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів “Укрпошти”. Загалом поштовий оператор отримав близько 6 тисяч повісток щодо виклику військовозобов'язаних до ТЦК. При цьому на кого саме формувати повістки обирали не в місцевих ТЦК.

При цьому повістки рекомендованими листами отримають не всі. Про це заявив адвокат Юрій Танасійчук. Хто може не отримати повістки, читайте за посиланням.