Головна Новини Суспільство права людини Лікарі “зливатимуть” результати медичних оглядів в “Оберіг”: новий законопроєкт
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі “зливатимуть” результати медичних оглядів в “Оберіг”: новий законопроєкт

Які зміни у чинне законодавство пропонують внести нардепи

26 вересня 2024, 14:38 comments1926
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України зареєстрували новий законопроєкт, який передбачає автоматичний обмін результатами медичних оглядів. Відповідний законопроєкт №12066 зареєстрували 24 вересня 2024 року, повідомляє портал “Коментарі”. 

Лікарі “зливатимуть” результати медичних оглядів в “Оберіг”: новий законопроєкт

Ілюстративне фото

Народні депутати пропонують внести зміни до Закону “Основи законодавства України про охорону здоров'я”, якими знімуть гарантії медичної таємниці з інформації про результати медичних оглядів призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які проводились з метою визначення їхньої придатності до військової служби. 

При цьому чинний закон у статті 24-3 передбачає, що інформаційна взаємодія між електронною системою охорони здоров’я (ЕСОЗ) та Демографічним реєстром, Державним реєстром актів цивільного стану та Реєстром фізичних осіб – платників податків без доступу до медичної інформації щодо пацієнта.

У проєкті закону пропонується, щоб електронна система охорони здоров’я також почала автоматично “ділитися” даними з Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг”.

Крім того, вносяться зміни до закону про Реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів, якими передбачено, що Міністерство охорони здоров’я повинно передавати до Реєстру “Оберіг” відомості про результати медоглядів, що проводяться з метою визначення придатності до виконання військового обов’язку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народні депутати України вигадали, як вивести із тіні чоловіків та відправити їх на фронт. Як пропонують це зробити, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини