Головна Новини Суспільство права людини Із анексованого Криму не випустили українську студентку
commentss НОВИНИ Всі новини

Із анексованого Криму не випустили українську студентку

Екзаменаційну сесію окупанти не розглядають як серйозну причину для виїзду

12 лютого 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Українська студентка родом з Армянська, АРК, не змогла потрапити на материкову Україну з окупованого Криму. Про інцидент розповів ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський на особистій сторінці у Facebook.

Із анексованого Криму не випустили українську студентку

Українську студентку не випустили із Криму на сесію. Фото із відкритих джерел

За словами Співаковського, російські окупанти не вбачають у складанні екзаменаційної сесії серйозної причини для виїзду з Криму. Ректор вважає ситуацію справжнім порушенням прав людини.

"Це мені нагадало Радянський Союз, коли, щоб виїхати за кордон, потрібно було отримати дозвіл на виїзд", — обурюється Олександр Співаковський.

Також чоловік зазначив, що студенти з окупованого Криму завжди певною мірою ризикують, якщо обирають варіант із навчанням на території України. Проте керівництво університету із розумінням ставиться до подібних складних випадків.

Як пояснює Співаковський, таким здобувачам освіти дозволяють навчатися дистанційно, складають окремі плани навчання, забезпечують підтримку студентам з окупованих територій.

"Ми не лише цінуємо академічну свободу студентів, ми вважаємо, що це потужний інструмент формування особистості, яка далі формує свою траєкторію життя", — пояснює ректор.

Також Олександр Співаковський розповів про функціонування на території освітнього закладу спеціального освітнього центру "Крим-Україна". Створення подібної бази викликано тим, що Херсонський державний університет є одним із найближчих ВНЗ до захопленого Росією Криму.

Слід зазначити, що за роки анексії півострова в ХДУ прагнули навчатися 605 кримських абітурієнтів. Зрештою, лише 67 стали власне студентами.

Як раніше повідомляли "Коментарі", лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська нарешті чітко відповіла, чий же Крим.

Також на порталі можна дізнатися про скандал, що спалахнув у Twitter: адміністратори соцмережі верифікували сторінки Міністерства внутрішніх справ РФ у Криму та Севастополі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини