Етикетки для новонароджених: в Мережі обурені бирками з незвичайним дизайном (ФОТО)

Крім стандартних даних малюків, на бирках вказано "склад" новонародженого і "застереження" з догляду за ним

У Мережі розгорівся скандал через підхід співробітників Нововолинського акушерсько-гінекологічного відділення міської лікарні до дизайну бирок для новонароджених. Їх вирішили стилізувати під етикетку для одягу. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на сторінку медустанови в Facebook.

Зазначається, що крім стандартних даних малюків - імені, зросту, ваги і часу народження, на бирках вказано "склад" новонародженого - 50% тато, 50% мама і "застереження" з догляду за ним. Однак найбільше користувачів обурили символи, які використовують на етикетках для одягу, як заборона прасування, хімчистки, відбілювання і прання за температури вище 30 градусів.


Крім того, своє обурення дизайном бирок для дітей висловила і голова секретаріату об'єднання депутатів "Захист прав дитини - пріоритет держави" Людмила Волинець. Вона підкреслила, що таке ставлення до народження людини є неприйнятним:

"І де ж повага до дитини? Або до її батьків? Про які права дитини тут йдеться?", - написала Волинець.


У коментарях думки користувачів соціальної мережі розділилися - одним сподобалася така ідея оформлення бирок, інші ж - жорстко розкритикували ініціативу. Багато з них були обурені рішенням асоціювати малюка з річчю.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Одеській області дитину паралізувало після того, як його покусав кліщ. Після цього його госпіталізували в лікарню, тому що стався набряк мозку. Хворому потрібна матеріальна підтримка. Семикласник Олександрівського навчального закладу, зараз знаходиться у важкій ситуації, в реанімаційному відділенні однієї з медичних установ міста Одеси після того, як його покусав цей парковий паразит. Хлопчик недавно втратив маму, яка довго хворіла і в родині не вистачає коштів для його лікування.