Донор засудив репродуктивну клініку за те, що його сім'я віддали "неправильним" парам

Чоловік стверджує, що його сім'я має надлюдську силу, адже зачаття його дітей відбувалося буквально з першого разу

Чоловік виграв суд після того, як клініка сурогатного материнства та ЕКО використовувала його сперму, щоб допомогти одностатевим парам і одиноким матерям мати дітей, не запитавши його дозволу. Про це повідомляє "The Sun".

49-річний Ніл Гаскелл подав позов до суду після того, як дізнався, що його сперма була передана одностатевим парам і самотнім жінкам.

За його словами, погоджуючись бути "одним з провідних світових постачальників чоловічого сім'я" для клініки Care Fertility в Манчестері, він висунув одну істотну вимогу - щоб його сперма передавалася тільки гетеросексуальним парам - і завірив його письмово.

Але 6 років по тому, в ході офіційної перевірки Управлінням із запліднення та ембріології людини з'ясувалося, що співробітниками клініки були допущені ряд помилок, в результаті яких з використанням біоматеріалу Нілу від трьох одностатевих пар народилося п'ятеро дітей, серед яких двоє близнюків. Крім того, Гаскел також став біологічним батьком ще чотирьох дітей, народжених від матерів-одиначок.

Ніл, який має трьох визнаних їм дітей, що народилися в результаті ЕКЗ у цій же клініці, розпочав судову тяганину, яка тривала чотири роки й в результаті звелася до п'ятизначної суми.

"Я згоден з тим, що деякі люди вважатимуть це некоректним, але я хотів, щоб у всіх дітей, народжених від моєї сперми, були мати та батько. Багато людей повністю погодяться зі мною, багато категорично не погодяться, але я турбуюся насамперед про дітей"- заявив донор.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що вчені розповіли про наслідки безсоння.