Де найбільше порушень з боку ТЦК: у Верховній Раді назвали дві області

ТЦК не переросли радянські військкомати та заради виконання плану йдуть на порушення прав людини.

Народний депутат та член Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін заявив, що в Україні є два регіони, де є критична кількість грубих порушень прав людини з боку ТЦК - Одеська та Закарпатська області.

Уповноважений з прав людини від початку року отримав понад півтори тисячі звернень громадян щодо порушення їхніх прав з боку ТЦК. Сергій Рахманін в інтерв'ю "Українській правді" заявив, що найбільша кількість скарг припадає на дві українські області.

"Є грубі, брутальні приклади порушень, і вони не досліджуються відповідними органами і не доводяться до рішень, які мали б випливати з українського законодавства. Є щонайменше два регіони – Одеська область і Закарпаття, де кількість таких порушень є критичною. Вони не єдині, але найбільша кількість звернень і скарг припадає саме на них", - сказав Рахманін.

За словами народного депутата, працівники ТЦК погоджуються на порушення прав людей, щоб виконати план та не отримати критики від керівництва.

"Люди, які здійснюють контроль і нагляд, вважають, що мета, яку переслідують ТЦК, виправдовує засоби. На мій погляд, це хибна точка зору, тому що кожен приклад грубого, брутального порушення закону не збільшує обороноздатність країни, а зменшує її", - наголошує нардеп.

Сергій Рахманін стверджує, що попри реформу та створення ТЦК, вони "не переросли радянські військкомати" та не стали гнучкими, демократичними органами. За словами народного депутата "це органи військового управління, які сприймають своє завдання вкрай спрощено: є план, який треба виконати, засоби не мають значення".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп розповів, що працівники ТЦК нібито блокують мобільний зв'язок під час мобілізації.

Також "Коментарі" писали про те, що буде, якщо вчасно не заплатити штраф від ТЦК.