Чи заборонять повністю Telegram в Україні: у Нацраді розповіли про головні завдання

У Нацраді не вбачають в обмеженнях наступу на свободу слова

В Україні шукають шляхи регулювання роботи Telegram, однак про повну заборону месенджера не йдеться. Про це розповіла в телеефірі голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

За її словами, дуже часто намір захистити щось в межах національної безпеки називають наступом на свободу слова. “Не буде наступом на свободу слова регуляція і можливість комунікувати з платформою в разі грубого порушення нею законів нашої країни, особливо у воєнний час. Ми про повну заборону ще не можемо говорити. Ми зараз працюємо не над забороною, а щоб запровадити нормальні процедури, і нам треба визначити в країні орган, який буде за це відповідати. Зараз Міністерство цифрової інформації відправило відповідний законопроєкт про регуляцію в Європейську комісію на розгляд”, – зазначила Герасим’юк.

Серед головних завдань вона назвала співпрацю з європейськими партнерами для регуляції великих платформ.

Нагадаємо, що у Верховній Раді обмежать використання Telegram. Блокування роботи месенджера відбувається за допомогою технічних та програмних засобів, проводиться фіксування запитів на несанкціоновані спроби підключення до сервісу. Які рекомендації надали щодо користування Telegram, можна дізнатися детальніше тут.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Дуров розповів, як Telegram буде відлякувати злочинців. Детальніше про нові правила читайте за посиланням.