По областях помітили пилові бурі: до чого тут росія

Сьогодні зранку по областях помічається брудне повітря

Серйозне погіршення якості повітря в східних та північно-східних регіонах України помічається сьогодні зранку. В Сумському гідрометцентрі зазначають, що таке явище виникло через "закидання" атмосферним вихором пилу і смогу із території "московії".

"Якщо пил занесло із Каспію, то смог безпосередньо їхній. Там зараз масштабні лісові пожежі. Всю цю суміш із пилу та смогу притягнув південно-східний вітер", – зазначають синоптики.

Найбільша концентрація часточок у повітрі наразі фіксується на Сумщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та Миколаївщині. У гідрометцентрі рекомендують краще обмежити перебування на вулиці і зачинити вікна.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Тепла погода переважатиме на всій території України, а от аномальна спека очікується переважно у південних регіонах. Натомість у західних областях очікуються дощі, місцями грози. За словами синоптикині Наталки Діденко, зміна погоди в бік похолодання і дощів очікується з 29 вересня.

Читайте також: Чому виникає алергія на холод та як з нею боротися

Алергія на холод, або холодова кропив'янка, є рідкісним захворюванням, яке проявляється у вигляді червоних сверблячих висипань на шкірі після контакту з холодом. Це може бути викликано холодною водою, повітрям або навіть холодними предметами. Холодова кропив'янка може бути як набутою, так і спадковою. Набута форма зазвичай розвивається у молодих людей, тоді як спадкова форма є рідкісною і передається генетично. Як боротися з хворобою, повідомляє портал “Коментарі”.

Основною причиною холодової кропив'янки є контакт з холодом, який викликає активацію мастоцитів і вивільнення гістаміну та інших медіаторів запалення. Це призводить до появи сверблячих висипань і набряків. У деяких випадках холодова кропив'янка може бути пов'язана з іншими захворюваннями, такими як вірусні інфекції, хронічний лімфоцитарний лейкоз або інші гематологічні захворювання. Детальніше – за посиланням.