60 га лісу поблизу Києва опинилося під загрозою знищення: що сталося

За даними Офісу Генпрокурора, у Київській області планували масштабне будівництво котеджних містечок

У Київській області планували забудувати котеджами 60 га лісу, який має особливе значення для екології столичного регіону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

В Офісі зазначили, що відчуження земель лісового фонду розпочалося у 2028 році. Тоді частину масиву вивели з державної власності у приватну - підставою слугували незаконні розпорядження районної державної адміністрації. Право власності на землі отримали 14 фізичних осіб. Решту землі на підставі підроблених державних актів перевели у сільськогосподарське використання.

“Надалі для надання законності схемі виведення земель зі складу земель лісогосподарського призначення щодо них були укладені цивільно-правові угоди. В результаті ділянки були закумульовані у власності низки пов’язаних між собою юридичних осіб”, - йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

За попередньою інформацією, на вказаній території планували побудувати котеджні містечка. Для цього фактично знищили б ліс.

В Офісі зазначили, що суд задовольнив позови прокурорів до низки юридичних осіб у чотирьох справах про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

Право власності на ці земельні ділянки, за рішенням суду, зареєстрували за державою в особі Кабінету Міністрів України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомо про стан води у Десні. Станом на 12 вересня спостерігали деяке покращення ситуації, однак загроза для екології залишається. Також спеціалісти попереджають, що забруднена вода таки дійде на Київщину.