Зволікати більше не можна: економіст розповів про єдиний вихід, інакше через 10-15 років пенсії буде платити нічим

На думку експерта, сьогодні українцям треба дати можливість відкладати на старість самостійно

Владі вже зараз потрібно подумати про те, щоб дати можливість українцям накопичувати свої заощадження, думаючи про старість. Але і тут є величезний ризик. Підводні камені накопичувальної пенсійної системи криються в тому, що національна валюта в Україні через деякий час може знецінитися. Як інформує видання "Коментарі", такими міркуваннями з цього приводу в ефірі програми "Сьогодні День" на каналі "Україна 24" поділився економіст Борис Кушнірук.

Розмірковуючи про накопичувальну пенсійну систему, експерт зазначив, що він допускає її доцільність в Україні, бентежать тільки українські реалії. Перше, що насторожує, це питання - чи не знеціняться ті кошти, які українці почнуть відкладати. Адже за логікою вони повинні не просто бути в єдиній сумі, але і збільшуватися. Друге, що насторожує, ніхто не може дати гарантій, що ці кошти в один прекрасний момент у вас не зникнуть з рахунків. Гарантій немає ні у кого.

При цьому Кушнірук наголосив, якщо нічого не робити і далі спускати все на самоплив, то з солідарною пенсійною системою через 10-15 років українці взагалі залишаться без пенсій, їх просто не буде з чого платити.

Економіст висловив думку, що сьогодні українцям треба дати можливість відкладати на старість самостійно.

Борис Кушнірук бачить вихід в тому, як дати можливість українцям накопичувати кошти на старість в тому, щоб державою істотно зменшити податковий тиск.

Також читайте на порталі "Коментарі" - Денис Шмигаль розповів, наскільки зросли військові пенсії та виплати учасникам бойових дій.