Змінили позицію: як у Facebook та Instagram пояснили заборону на заклики до смерті Путіна

Проте бажати вбивств "російських окупантів" - можна

Представники компанії Meta Platforms переглянули своє рішення стосовно дозволів користувачам Facebook та Instagram поширювати заклик про смерть глави Кремля Володимира Путіна.

Як інформує Reuters, компанія "звужує фокус", аби були конкретизованими межі того, що дозволено. Зараз заклики щодо зазіхань на вбивство Путіна, та самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка заборонено.

Тепер тут не допускають закликів до насильств стосовно мешканців Росії. Разом з тим, бажати смерті російських солдатів, коли говориться про їх вторгнення в Україну, все ж можна. Представники компанії трактують це як один із способів клієнтів засуджувати російське вторгнення.

Як зазначив представник керівництва компанії Нік Клегг, щоб усунути ситуацію із двозначністю стосовно їх позиції, вони звужують свої вказівки і чітко заявляють, що не допускають заклику до смерті глави держави на своїх платформах. Для них це складні рішення. Але ситуація в Україні швидко розвивається. Тому вони продумали всі наслідки й тримають власні вказівки, одночасно контролюючи їх, адже контекст завжди у розвитку.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Facebook та Instagram дає зелене світло на заклики до смерті Путіна, Лукашенка та окупантів.Соцмережі Facebook та Instagram ухвалили рішення дати "зелене світло" користувачам у низці країн публікувати пости, в яких містяться заклики до смерті президента РФ Путіна, а також самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка. Також, користувачі соцмережі можуть закликати до насильства проти російських солдатів.