Головна Новини Суспільство події ЗМІ: замість реформи ДБР Шабунін має відповісти, як він воював, жодного разу не з'явившись у своєму підрозділі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: замість реформи ДБР Шабунін має відповісти, як він воював, жодного разу не з'явившись у своєму підрозділі

ЗМІ пишуть, що Шабунін став учасником бойових дій, жодного разу нібито не з'явившись у своєму підрозділі. Тепер він реформує ДБР

сьогодні, 16:27
Поділіться публікацією:

Особливий резонанс у ЗМІ викликало те, як голова "Центру протидії корупції" активіст Віталій Шабунін став учасником бойових дій, але жодного разу не з'явився у своєму підрозділі. Про це пишуть "Українські новини".

ЗМІ: замість реформи ДБР Шабунін має відповісти, як він воював, жодного разу не з'явившись у своєму підрозділі

Віталій Шабунін. Фото з відкритих джерел

 

"Чекаємо на викривальну публікацію, як "інвалід" Шабунін став військовослужбовцем і навіть учасником бойових дій, жодного разу не з'явившись у своєму підрозділі. А також – скільки грошей він отримав від ЗСУ як грошове забезпечення та додаткову винагороду за, нібито, виконання завдань в умовах військового становища", — йдеться у матеріалі.

 

Журналісти нагадують, що у 16 років активіст отримав тимчасове посвідчення військовозобов'язаного із записом про непридатність до військової служби. Цей запис був зроблений на підставі того, що Шабунін нібито має тіло родимки. Згодом Шабуніну вдалося взагалі знятися з військового обліку, як непридатному до служби у мирний, а й воєнний час.

 

"Але після початку широкомасштабного вторгнення Шабунін зрозумів, що отримане у 2000 році тимчасове посвідчення військовозобов'язаного його від мобілізації не врятує. Тим більше, що перед очима він мав приклад членки правління ГО "Центр протидії корупції" Дарії Каленюк, яка з початком війни вивезла свого чоловіка , також засновника ЦПК, Ореста Рудого, за кордон за підробленими документами. "заднім числом" нібито оформлені на службу", — йдеться у статті.

 

Автори матеріалу нагадали, що Шабуніна неодноразово бачили у громадських місцях у той час, коли він має проходити службу. Сам активіст не коментує звинувачення на свою адресу, натомість розповів, що після проведеної ним реформи Бюро економічної безпеки, митниці та податкової незабаром візьметься за Державне бюро розслідувань. Зокрема, про це він зазначив у відеовідповіді на запитання передплатників, інформує "Закон та Бізнес". Мовляв, після всіх попередніх досягнень він розпочне реформу ДБР.

 

"Українські новини" нагадують, що раніше Шабунін повідомляв, що провів реформу Верховного Суду, створив Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, Національне антикорупційне бюро України та Вищий антикорупційний суд, реформував Вищу кваліфікаційну комісію суддів та Вищу раду правосуддя. Також, за словами Шабуніна, саме він досяг появи в Україні винищувачів "F-16". Водночас, ЗМІ повідомляли, що Шабуніна підозрювали в тому, що він привласнив джип Nissan Pathfinder, переданий як гуманітарна допомога для потреб ЗСУ, і пересувався ними вулицями Києва. Зокрема суд зобов'язав ДБР зареєструвати відповідне кримінальне провадження. Крім того, ДБР порушило проти Шабуніна ще два кримінальні провадження — за фактом підробки документів від НАЗК та ухилення від мобілізації. А НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем ексголовою НАПК Олександром Новіковим та його екс-заступником Артемом Ситником, які підписували листи нібито про відрядження Шабуніна.

ЗМІ: замість реформи ДБР Шабунін має відповісти, як він воював, жодного разу не з'явившись у своєму підрозділі - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини