Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися, хто проти законопроєкту "про заборону УПЦ"
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, хто проти законопроєкту "про заборону УПЦ"

Зміна політичної ситуації накладається на позицію партнерів Києва, які не готові підтримувати "заборону УПЦ"

1 липня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:

Законопроєкт №8371, який фактично забороняє Українську Православну Церкву, на сьогодні не знаходить підтримки більшості народних депутатів, незважаючи на тиск з боку групи нардепів Європейської солідарності. Про це пишуть "Українські новини".

ЗМІ дізналися, хто проти законопроєкту "про заборону УПЦ"

Західні партнери не підтримують законопроєкт "про заборону УПЦ". Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що причина полягає в зміні політичної ситуації і критичному ставленні до цієї заборони "західних партнерів" України.  

"По-перше, "партнери" через океан дали зрозуміти, що питання із забороною Церкви – "не на часі". При цьому демократи просто радять почекати, а на випадок приходу до влади Трампа, оточення якого вже розкритикувало конфесійну політику Зеленського, існує чітко сформульоване найвідомішим адвокатом Бобом Амстердамом послання: кожен із тих, хто проголосував за заборону УПЦ, у перспективі можуть потрапити під санкції США", — йдеться в матеріалі.

Європейські політики, зазначає видання,  також критичні до заборони.

"Зеленський зіткнувся з сигналами з Європи. Законопроєкт суперечить насамперед Європейській конвенції з прав людини (стаття 9) — базовому документу, на який орієнтуються практично всі європолітики, і ці суперечності викликають у них багато питань, відповіді на які вони не отримують", — зазначають журналісти.

ЗМІ додає, що разом із тим, існують і внутрішні чинники, які протидіють цьому законопроєкту.

"Соціологія показує, що заборона Церкви не додасть рейтингових показників Зеленському і не дасть козирів до рук нинішньої влади. Лаври пожне Петро Порошенко, який уже зараз розгорнув бурхливу антицерковну діяльність. Заборонити УПЦ, щоби підвищити рейтинг Порошенка?", — пишуть автори матеріалу, допускаючи, що влада на це не піде, незважаючи на звинувачення  у напівзаходах і не достатній послідовності стосовно УПЦ.

"Чим більшу активність будуть проявляти порошенківці, тим очевиднішим буде те, що влада не піде на "остаточне вирішення" церковного питання", — констатує ЗМІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини