ЗМІ дізналися деталі про таємну зустріч керівництва Генштабу з командувачами провідних країн НАТО

За підсумками зустрічі ЗСУ отримають посилення у вигляді німецьких гаубиць.

Генерал ЗСУ Олександр Павлюк провів таємну зустріч із командувачами країн-членів НАТО у німецькому Дрездені. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "BILD", посилаючись на достовірні джерела.

За даними джерел, закрита зустріч вищих військових керівників 35 країн, переважно з Європи, була триденною і завершилася 29 серпня.

Колег приймав інспектор сухопутних сил Німеччини генерал-лейтенант Альфонс Майс. Серед гостей були генерали з Нідерландів, Естонії, Іспанії, Великобританії, Швеції, Албанії, Греції. Україну представляв командувач сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк. США - командувач армією в Європі та Африці Дерріл А. Вільямс.

Усіх їх просили не повідомляти працівників мас-медіа про зустріч, де були показані новітні зразки німецької військової техніки.

Серед показаного був колісний комплекс ППО Skyranger для боротьби з дронами. Потужність двигуна 720 к.с., максимальна швидкість 100 км/год, ціна – 18 млн євро.

Автоматичною гарматою калібру 30 мм можна збивати дрони в радіусі 3 км, а чотирма ракетами "Стінгер" – до 9 км. Цей комплекс вже замовили Австрія, Угорщина та Данія.

Також була представлена безпілотна колісна гаубиця RCH-155: 815 к.с., до 700 км пробігу, ціна – 10 млн євро. Вона може вести вогонь під час руху на швидкості до 30 км/год із далекобійністю 54 км та швидкістю стрілянини до дев'яти пострілів за хвилину. Перші 54 гаубиці вирушать до України у 2025 році.

"Коли ми були в Афганістані, таліби не мали ВПС. Зараз ми бачимо в Україні, що насамперед величезний стрибок зробило застосування дронів. Вони тепер всюдисущі на полі бою. Ось чому ми всі повинні протистояти цій новій загрозі з повітря", - констатував Майс.

Також видання "Коментарі" повідомляло – тривожний сигнал: чи справді РФ почала витісняти ЗСУ з Курської області.