Зеленський вже ухвалив рішення: CNN назвав дату, коли Залужного відправлять у відставку

За інформацією CNN, Зеленський звільнить Залужного цього тижня

Президент України Володимир Зеленський звільнить головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного цього тижня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив телеканал "CNN" з посиланням на обізнані джерела.

Джерела CNN підтвердили, що Залужного викликали у понеділок на зустріч до офісу президента та повідомили йому про звільнення.

Як розповіло американському телеканалу одне з джерел, указ президента про відставку Залужного очікується до кінця тижня.

Під час розмови, яку описують як "спокійну", Володимир Зеленський запропонував Валерію Залужному іншу посаду, від якої генерал відмовився. У відповідь Зеленський сказав, пише CNN, що відмова Залужного з іншої посади не вплине на рішення про відставку.

Начебто головними претендентами на місце Залужного є командувач Сухопутних військ Олександр Сирський та голова української розвідки Кирило Буданов.

Зазначимо, 29 січня ЗМІ повідомили про ймовірне звільнення Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Міноборони спростувало цю інформацію. Того ж дня ці повідомлення спростував і речник президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров. Сам Зеленський у своєму вечірньому про відставку Залужного не згадав. Видання The Economist зауважило, що Залужному запропонували посаду секретаря Ради національної безпеки, проте він відмовився.

Видання "Коментарі" поцікавилося в експертів, про що говорить чергова хвиля чуток, що президент Володимир Зеленський нібито відправив у відставку головного комітету ЗСУ Валерія Залужного? Чому тема розганяється саме зараз? До чого може спричинити така гіпотетична відставка?