Зеленський та Путін планують відвідати Туреччину: чи може там відбутися їхня зустріч

Інавгурація Реджепа Ердогана може стати причиною візиту Зеленського та Ердогана до Туреччини

Президент України Володимир Зеленський та президент Росії Володимир Путін планують один за одним відвідати Туреччину після інавгурації турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана 3-4 червня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише турецька газета Hürriyet, з посиланням на джерела.

"Багато глав іноземних держав надали інформацію про участь у церемонії (Ред. – інавгурації) у суботу. Путін відвідає Туреччину з окремим спеціальним візитом. Після Путіна до Туреччини приїде президент України Зеленський. Під час візитів Путіна та Зеленського, які пройдуть один за одним, обговорюватимуть хід війни та зерновий коридор", – йдеться у матеріалі.

Hürriyet повідомляє, що інавгурація Ердогана запланована на 3-4 червня.

Зазначимо, у неділю, 28 травня, у Турецькій Республіці відбувся другий тур президентських виборів. Перемогу здобув правлячий країною вже два десятиліття чинний глава держави 69-річний Реджеп Тайіп Ердоган, який набрав 52,14% голосів, обійшовши висуванця від єдиної опозиції 74-річного Кемаля Киличдароглу на понад 4%. Що можна сказати за підсумками виборів? Як вони можуть позначитися на відносинах офіційної Анкари з Києвом та Москвою? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російський диктатор Володимир Путін підписав новий закон, що дозволяє проводити голосування на території, де введено військовий стан. А окуповані частини України зараз активно готують до всеросійських виборів, намічених на вересень. Підписаний Путіним документ дозволяє депортацію, а також розширює повноваження силовиків щодо затримання людей на територіях, де діє воєнний стан. Про що говорять такі дії Кремля? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.