Зеленський ризикує помилитися: The Economist спрогнозував, чим обернеться звільнення Залужного

The Economist вважає, що зі звільненням Залужного розпочнеться новий етап війни

Як передає портал "Коментарі", рейтингове видання The Economist опублікувало матеріал про звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та можливі наслідки цього звільнення для президента Володимира Зеленського та загалом України.

Журналісти прогнозують, що звільнення генерала ознаменує новий та вирішальний етап у війні – той, у якому Зеленський ризикує помилитися.

Видання зазначає, коли 8 лютого Зеленський нарешті замінив Валерія Залужного на Олександра Сирського на посаді командувача Збройних сил у рамках ширшої реорганізації, це було так, ніби сталося щось доленосне.

У публікації зазначають, що "частково це пов'язано з вирішальною роллю генерала Залужного у відважності російським військам у перші дні вторгнення, а також з його популярністю серед особового складу та цивільного населення України".

"Відмінності між актором-політиком та його загартованим у боях командувачем (ЗСУ – ред.) частково стосувалися культури та особистості", – йдеться у матеріалі.
"Лише коли російська та українська армії окопалися, а лінія фронту застопорилася, ці тертя почали завдавати шкоди", - вважають автори матеріалу.

За словами журналістів, згодом у Зеленського та Залужного почали розходитися думки щодо того, що далі робити на полі бою.

Видання зазначає, оскільки Залужний був героєм України, його звільнення матиме політичні наслідки. Найважливіше питання, йдеться у публікації, у тому, чи зможе Зеленський скористатися відставкою Залужного, щоб переорієнтувати своє бачення війни.

У публікації наголошується, що важливо, щоб поточні зміни не погіршили боєздатність України. Видання висловлює думку, що Зеленський має розглядати реорганізацію як шанс "переосмислити своє бачення війни".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Сирський замість Залужного: про що говорить рішення Зеленського і чи будуть зміни.