Головна Новини Суспільство події Зближення з Росією продовжується: до якого кроку дозріла грузинська влада
commentss НОВИНИ Всі новини

Зближення з Росією продовжується: до якого кроку дозріла грузинська влада

Грузинська влада хоче відкрити посольство в Росії

12 червня 2024, 13:44
Поділіться публікацією:

Як інформує портал "Коментарі", опозиційний грузинський телеканал Mtavari з посиланням на своє джерело повідомив, що правляча партія "Грузинська мрія" нібито веде переговори з Росією про відновлення дипломатичних відносин.

Зближення з Росією продовжується: до якого кроку дозріла грузинська влада

Росія та Грузія. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Грузія розірвала дипломатичні відносини з Росією 3 вересня 2008 року після завершення російсько-грузинської війни. Наразі всі консульські та інші дипломатичні послуги надаються у швейцарських посольствах, де існують спеціальні секції.

За інформацією грузинського телеканалу, влада Грузії нібито активно працює з Москвою з відкриття посольства. Джерело каналу стверджує, що продовжується відбір співробітників до посольства.

У "Грузинській мрії" цю інформацію назвали необґрунтованою. У партії влада раніше не раз наголошувала, що ні про яке відновлення дипвідносин з країною, яка окупує Абхазію і Цхінвальський регіон, не йдеться, поки не відбудеться повна деокупація грузинських територій.

Варто зазначити, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну з боку лідерів "Грузинської мрії" звучить антизахідна та антиукраїнська риторика.

10 травня минулого року лідер РФ Володимир Путін зняв заборону на пряме авіасполучення з Грузією, перервану в 2019 році з ініціативи Москви, а також видав указ про відміну візового режиму для громадян Грузії, який Росія ввела в односторонньому порядку ще в 2000 році.

Нещодавно "Грузинська мрія" простягла через парламент аналог російського закону про "іноагентів", що викликало багатотисячні акції протесту в Грузії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Грузія візьме участь у конференції з відновлення України, але є один нюанс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини