Головна Новини Суспільство події Збитків на 800 млн: мережу «короля обнала» Стрелковського, яку роками не помічала податкова, накрило БЕБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Збитків на 800 млн: мережу «короля обнала» Стрелковського, яку роками не помічала податкова, накрило БЕБ

Мережі конвертаційних центрів «Стрелка» пов’язують з нардепом Гетманцевим

29 грудня 2023, 16:50
Поділіться публікацією:








Бюро економічної безпеки провело 35 обшуків та оглядів у компаніях, підконтрольних одному з найбільших конвертаторів України. Мова йде про  В’ячеслава Стрелковського. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Економічна правда".

Збитків на 800 млн: мережу «короля обнала» Стрелковського, яку роками не помічала податкова, накрило БЕБ

БЕБ обшукало компанії конвертатора Стрелковського. Фото: БЕБ

У БЕБ зазначають, що  відповідні компанії надавали нелегальні послуги з ухилення від сплати податків та легалізації коштів одержаних злочинним шляхом переважно великим мережам роздрібної торгівлі.

"За результатами обшуків детективи БЕБ вилучили комп’ютерну техніку, а також речі та документи що мають доказове значення у кримінальному провадженні. Загальна сума збитків, що підтверджена проведеними судово-економічними експертизами — 767 млн грн", – йдеться в повідомленні. 

Видання зазначає, що В’ячеслав Стрелковський відомий як "Стрелок" за повідомленнями ЗМІ зараз перебуває за кордоном та керує підприємствами, які задіяні в його справі, дистанційно.

БЕБ з посиланням на підрахунки аналітиків додають, що обсяг фінансових операцій з ПДВ згадуваної групи компаній за 2020-2023 роки складає 21 млрд грн. Такі обсяги не могли проходити без контроля податкової, але навіть після декількох змін керівництва ДПС компанії "Стрелка" продовжували успішно працювати.

Блогер Сергій Іванов пов’язує це з впливом народного депутата Данила Гетманцева, голови комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики. В своєму розслідуванні блогер наводить факти сприяння Гетманцева та його заступника в комітеті Ярослава Железняка конвертаційним та контрабандним схемам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини