Головна Новини Суспільство події Закордонні роботодавці масово кличуть українців на заробітки
commentss НОВИНИ Всі новини

Закордонні роботодавці масово кличуть українців на заробітки

Попит на українських робочих серед країн Європи зріс на 40%

22 грудня 2020, 15:40
Поділіться публікацією:

Багато європейських країн нині активно шукають робітників. Відтак попит на українських різноробочих за кордоном зріс на 40 відсотків за останні шість місяців. За цей період закордонні працедавці розмістили 9,6 тисячі вакансій для громадян України. Такі підрахунки надав Opendatabot.

Закордонні роботодавці масово кличуть українців на заробітки

Європейські країни масово шукають українських робітників. Фото: lvenok.od.ua

Серед українців найпопулярнішими країнами для роботи традиційно залишаються Польща, Чехія, Німеччина.

За даними сайту для пошуку роботи Jooble, у цьому році  Польща потребувала пакувальників, кравців, різноробочих, будівельників,  водіїв.

Німеччині необхідні доглядальниці, плиточники, електрики, сантехніки, пакувальники. Чеські роботодавці шукають працівників на заводи,  зварювальників, електриків, покоївок, водіїв.

У зв'язку з карантином знизилася кількість нелегалів, які працювали неофіційно в інших країнах. В період пандемії на такі роботи потрапити набагато важче. Тож роботодавці почали надсилати офіційні запрошення та законно працевлаштовувати українців. 

Нагадаємо, що посольство Британії в Києві опублікувало на своїй сторінці в Twitter інструкції для тих, хто все ще хоче виїхати з Великобританії або потрапити туди. Як це зробити, читайте в нашому матеріалі. 

Варто зазначити, що Австрія, Туреччина, Італія, Індія, Франція, Німеччина, Росія і ряд інших країн вже заблокували авіасполучення з Британією. 

Уряд Великобританії вкрай не рекомендує відвідувати їх території через виявлення нового штаму коронавірусу в Британії, який швидко поширюється в ЄС.

Також сайт "Коментарі" розповідає, що Єгипет відновлює туризм в країні та починає видачу віз. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини