Зарплата педагогів Президентського університету: Зеленський запропонував 4 тисячі доларів - Шкарлет

Перед тим, як точно озвучувати суму заробітної плати педагогів у новому вузі, потрібно розібратися з концепцією його роботи

Глава держави Володимир Зеленський хоче, щоб кращі викладачі Президентського університету майбутнього отримували зарплату у розмірі від 4 тисяч "або євро, або доларів". Про це розповів очільник Міносвіти Сергій Шкарлет в інтерв'ю "Радіо Свобода", пише "Українська правда".

Міністр вважає, що до того, як точно озвучувати суму заробітної плати педагогів у новому вузі, потрібно розібратися з концепцією роботи освітнього закладу.

При цьому Шкарлет зазначив, що під час бесіди президент країни називав суму у 4 тисячі, які потрібні для того, щоб забезпечити хоча б провідних фахівців університету.

"Дайте спочатку концепцію напишемо. Тому що вже одна пропозиція була озвучена стосовно зарплати. Але коли з президентом говорили, він сказав, що ми хоча б для кращих повинні виконати ту зарплату в ті 4 тисячі, хоча б стартувати з цього. Але це будуть кращі , які здатні ... 4 тисячі або доларів, або євро. Принаймні, такі розмови були", - сказав Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, що напередодні Володимир Зеленський підписав указ про створення Президентського університету. За його словами, цей вуз готуватиме "людей майбутнього", які "зможуть вирішувати важливі державні завдання".

Експерти для видання "Коментарі" оцінили це рішення, а також розповіли, чи буде від нього користь. На думку фахівця Українського інституту політики Данила Богатирьова, однозначно оцінювати цю ідею президента поки зарано, оскільки незрозуміло, як вона буде втілена у життя.

Керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко впевнений: якщо хоч один глава держави вирішив повернутися обличчям до проблеми освіти в країні - це можна тільки вітати. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.