За яких умов працюватимуть українські торгові центри та розважальні заклади у локдаун

У Міністерстві повідомили, що розробляється спеціальне програмне забезпечення для відвідувачів торгово-розважальних центрів

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та його заступник Олександр Комаріда разом із представниками Спілки українських підприємців обговорили, як працюватиме бізнес під час осінньо-зимового карантину за умов ускладнення ситуації з рівнем захворюваності на коронавірус. Про це повідомляють на сторінці Спілки українських підприємців (Спілки) в Facebook.

Члени Спілки поставили міністру запитання, які їх найбільше хвилювали. Щодо посилення карантину Віктор Ляшко наголосив, що уряд продовжуватиме дію адаптивного карантину. Кожна область буде входити в ту чи іншу зону карантину залежно від кількості хворих.

У Міністерстві введуть послаблення карантинних обмежень. Послаблення діятимуть для закладів, де 80 і більше відсотків персоналу будуть вакциновані.

У розважальні заклади та торгово-розважальні центри будуть пускати клієнтів, які отримали щеплення від коронавірусу. Також до торгово-розважальних закладів хочуть пускати відвідувачів, які зробили ПЛР-тест або експрес-тест на COVID-19 на місці.

За інформацією міністра, буде створено програму, яка дозволить записуватися онлайн на відвідування торгово-розважального центру. Таким чином можна буде контролювати кількість людей в приміщенні. Таку ініціативу висловив міністр охорони здоров'я наводячи приклад схожої програми, що вже працює в Німеччині.

Як повідомляв портал "Коментарі", уряди різних країн світу намагаються всіма можливими способами прискорити процес вакцинації. У багатьох країнах оголосили, що звільнятимуть з роботи працівників, які не хочуть робити щеплення.