За призначення Лієва головним по закупівлях зброї Резніков має піти у відставку, – Шабунін

Глава "Центру протидії корупції" наголосив, що не вірить в необізнаність міністра щодо кричущих фактів біографії Лієва

Міністр оборони України Олексій Резніков призначив головним із закупівель зброї для України росіянина Олександра Лієва, який блокував доступ ЗСУ до наших маяків, закликав “почути Крим”, підтримував “референдум”, а відтак і окупацію півострову. І саме зі згоди Резнікова від літа 2022 року Лієв призначений т.в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України. По факту став людиною, яка уповноважена підписувати збройні контракти Міноборони. Як інформує видання "Коментарі", про це в Телеграм пише антикорупційний активіст, голова правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін.

Глава "Центру протидії корупції" наголосив, що не вірить в необізнаність міністра щодо кричущих фактів біографії Лієва. І висловив переконання, що через це у міністерстві мають відбутися звільнення, починаючи з самого міністра.

"Чи знав Резніков про російсько/корупційні хвости людини, яку з літа призначив головним із закупівель зброї для України? Не міг не знати – ця інформація елементарно гуглиться. Висновок з цієї історії має бути виключно кадровими. І стосуватися цей висновок має міністра безпосередньо", - підкреслив активіст.

За словами Шабуніна, саме від Лієва в Міноборони залежить, у кого, за скільки і яку зброю та військову техніку купує Україна. Також у нього є вся інформацію про іноземні комплектуючі, графік проплат за контрактами, місця розташування виробництв в Україні і терміни поставок.

"Департамент Лієва здійснює багатомільярдні контракти попри казки Резніков, що зброю закуповує новостворена агенція з оборонних закупівель за стандартами НАТО", - заявив активіст.

Окрім того, Лієв від імені Міноборони співпрацює з міжнародними партнерами по оснащенню ЗСУ сучасною зброєю.

Читайте також на порталі "Коментарі" - прогноз на лютий – що відбуватиметься в Україні та навколо України.