Головна Новини Суспільство події З'явилася реакція МВФ на відставку глави НБУ Смолія
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція МВФ на відставку глави НБУ Смолія

Міжнародний валютний фонд прокоментував рішення про відставку голови НБУ Якова Смолія

2 липня 2020, 12:02 comments4559
Поділіться публікацією:

У Міжнародному валютному фонді заявили, що за нового керівника незалежність центрального банку України повинна бути збережена. Так фонд відреагував на відставку Якова Смолія, вже колишнього голови Національного банку, який заявив про неможливість виконання обов'язків у зв'язку із систематичним політичним тиском. Про це передає Reuters.

З'явилася реакція МВФ на відставку глави НБУ Смолія

Так, в МВФ вважають, що під керівництвом Смолія Україна домоглася істотних успіхів в досягненні стабільності цін, наочно демонструючи, що "незалежний центральний банк є ключовим елементом сучасної макроекономічної політики". Тому в МВФ підкреслили, що незалежність НБУ – центр програми для України, яку підтримує фонд.

Варто додати, що президент України Володимир Зеленський сьогодні вніс у парламент проект постанови про звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку України.

Нагадаємо, у Зеленського відреагували на заяву про відставку Смолія. Так, у прес-службі Офісу президента повідомили, як працюватиме Національний банк України найближчим часом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини