Головна Новини Суспільство події З початку карантину в Україні встановили близько 400 рекордів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексклюзив З початку карантину в Україні встановили близько 400 рекордів

Стало відомо, які досягнення українців зафіксувала Книга рекордів України під час карантину

9 серпня 2020, 04:45
Поділіться публікацією:

Українці змогли і під час карантину досягти сотень рекордів. Про це розповіла "Коментарям" гендиректор проекту "Книга рекордів України" Ганна Крисюк.

З початку карантину в Україні встановили близько 400 рекордів

Так, за півроку було зареєстровано близько 400 рекордів.

"Карантин вплинув на те, що з'явилося більше рекордів національно-патріотичних, екологічних, а також таких, що пропагують дружбу, — зазначає Крисюк. — Звичайно, самоізоляція привела до того, що багато рекордів встановлювалося онлайн. І це своєрідне ноу-хау цього року".

Наприклад, були рекордні тренінги, майстер-класи, освітні, музичні проекти. Гімни, гра на гітарі — все в тривалий період, іноді — днями.

"Особливими для нас є міжнародні рекорди, коли долучається 30-40 країн. Рівень фестивалів, які раніше проходили на невеликих територіях, тепер — в онлайні. Також розігруються цілі вистави: люди розбирають ролі, читають вірші, співають пісні одночасно", — розповіла глава національної книги рекордів.

Також були рекордні дистанційні школи. Діти проводили інтерв'ю протягом дня, беручи коментарі учнів з різних країн: що роблять, як саморозвиваються.

Коли карантин дещо послабили, стало більше рекордів на свіжому повітрі. Пов'язані, як правило, зі спортивною активністю або з певними культурними заходами.

А в липні був рекорд з приводу рекордного врожаю зерна за останні 20 років.

"З радістю фіксуємо і допомагаємо висвітлювати рекорди, пов'язані з висадкою дерев. Так, в один день їх висадили 100 тисяч, — каже Крисюк. — По деревах взагалі багато рекордів. Книга рекордів разом з найбільшим бізнес-клубом України "CEO Club Ukraine" ініціювали на початку року масштабний проект з озеленення нашої країни. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано вже близько десяти відповідних рекордів: висаджували і великі дерева, і саджанці, і кущі троянд".

Додамо, що до Дня прапора (23 серпня), Дня Незалежності (24 серпня) традиційно планується багато патріотичних рекордів. Так, є цікава заявка, пов'язана з Говерлою. Громада цілого села ітиме на найвищу точку України в вишиванках, з найстарішим прапором України (який є в цій громаді), при цьому виконуючи українські пісні.

Нагадаємо, підліток, що втратив на Донбасі обидві ноги і руку, встановив національний рекорд .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини