З Естонії виганяють російського митрополита: як це пов'язано з Україною

Естонія депортує із країни російського митрополита, бо той виправдовував російську агресію проти України

Естонія не продовжила посвідку на проживання главі російської церкви Московського патріархату Євгеній. Він має залишити країну до 6 лютого. Як передає портал "Коментарі", про це пише естонське видання ERR із посиланням на МВС. Зазначається, що діяльність священика загрожує національній безпеці країні.

"Естонія вирішила відмовити митрополиту Євгенію або Валерію Решетникову у продовженні посвідки на проживання, тому що його публічні дії та заяви підтримують агресора, і він не змінив своєї поведінки, незважаючи на попередні попередження", - наголосив керівник прикордонного бюро префектури Північ PPA Індрек Ару.

Як зазначається, представники МВС уже пояснювали митрополиту, що він має припинити у своїх заявах виправдовувати кремлівський режим та військові дії Росії. Однак Решетников не змінив своєї поведінки, яка визнана "несумісною з цінностями та правовим середовищем Естонії".

Митрополит мав посвідку на проживання в країні протягом чотирьох років. Востаннє йому продовжували короткостроковий дозвіл два роки тому.

У поліції погоджуються, що публічні заяви Решетникова впливають на внутрішню безпеку Естонії. Служба внутрішньої безпеки Естонії також зробила свій внесок.

"ІСС констатує, що Патріарх Московський і всієї Русі Кирило, як предстоятель Російської православної церкви, послідовно виправдовував і підтримував криваву агресію кремлівського режиму проти України. Дії як Московського патріарха, так і митрополита Євгенія сприяли безпековій політиці Росії в Естонії", - пояснюється .

Читайте також на порталі "Коментарі" - ситуація змінюється: Генштаб Естонії розповів, хто зараз володіє ініціативою на фронті.