Головна Новини Суспільство події Японія та Китай обмінялися гострими заявами: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія та Китай обмінялися гострими заявами: що сталося

Японія назвала Китай "стратегічним викликом", а Пекін закликав Токіо бути обережнішим у заявах.

29 липня 2023, 14:55 comments4279
Поділіться публікацією:

У Японії заявили, що зростання військової агресії Китаю є "безпрецедентним і найбільшим стратегічним викликом". У Пекіні образилися на такий упер і відповіли застережливою заявою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Китаю.

Японія та Китай обмінялися гострими заявами: що сталося

Японія та Китай. Фото: із відкритих джерел

Коментуючи нову версію "Білої книги" Японії з питань оборони, представник Міністерства національної оборони КНР Тан Кефей заявив, що Токіо нібито неправильно сприймає Китай, навмисно перебільшуючи військову загрозу з боку країни.

Зокрема в "Білій книзі" зазначається, що загальний військовий баланс між Китаєм і Тайванем "стрімко зміщується" на користь Пекіна. Кафей, зі свого боку, дорікнув Токіо в тому, що Японія нібито "постійно втручається у внутрішні справи Китаю, порушує основні норми міжнародних відносин й загострює напружену ситуацію в районі Тайванської протоки".

"Ми закликаємо японську сторону винести глибокий урок з історії, відмовитися від безвідповідальних слів і вчинків, відмовитися від конфронтаційного мислення, сформувати правильне сприйняття Китаю, виконувати свої обіцянки з таких важливих питань, як Тайвань, бути обачною у своїх словах і діях у військовій і безпековій сферах, а також сприяти поверненню двосторонніх відносин у правильне русло шляхом практичних дій", — додав речник.

Зазначимо, Китай розглядає Тайвань як сепаратистську провінцію, яка згодом нібито знову опиниться під контролем Пекіна. Острів, зі свого боку, вважає себе незалежною країною з окремою економікою та демократично обраними лідерами.

Зокрема, Китай уже неодноразово проводив військові навчання навколо Тайваню. У ході тренувань військові КНР у тому числі відпрацьовують завдання ударів та оточення острова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яку гру веде Китай із Росією — що стримує Захід від потужнішої підтримки України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини