Японія приєднується до ЄС та США – вводить санкції проти РФ: як покарають росіян

Японська сторона прийняла рішення запровадити заборону на випуск у своїй країні облігацій Росії

Японія слідом за провідними країнами Європи та США також готова відреагувати санкціями на ескалацію на українському кордоні. У Токіо вирішили запровадити заборону на випуск облігацій Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Японія заявила, що вона стривожена тими подіями, що відбуваються на сході України та обурена діями Росії, які посилюють ескалацію та посилення українсько-російського протистояння. Розуміючи, що за ескалацією стоїть саме Кремль, влада Японії прийняла рішення приєднатися до позиції ЄС та США і також опрацювати питання щодо запровадження санкцій проти Росії. Найближчим часом Японія повідомить про повний пакет антиросійських санкцій.

Проте вже зараз відомо, що Японія запровадить заборону на випуск у своїй країні російських облігацій, активи деяких росіян будуть заморожені. Також деяким громадянам Росії буде заборонено в'їзд до Японії. Кого саме зачеплять санкції в уряді Японії, не повідомляють.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда наголосив, що досі не вдається знизити градус ескалації на українському кордоні. Токіо уважно спостерігає за ситуацією і надалі реагуватиме залежно від ситуації.

Прем'єр наголосив, що Росія своїми провокаційними діями створює загрозу суверенітету України. Японія займає чітку позицію – Росія має повернутися до дипломатії та припинити силовий тиск на Київ.

Читайте на порталі "Коментарі" - Захід знову б'є санкціями Росію за ескалацію з Україною: експерти оцінили черговий сигнал від президента США Джо Байдена.