Головна Новини Суспільство події Якщо Медведчук купить канали Пінчука, мир на Донбасі стане ближчим, – Теплицький
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо Медведчук купить канали Пінчука, мир на Донбасі стане ближчим, – Теплицький

У разі купівлі медіа-холдингу Пінчука в руках Медведчука виявиться більше половини інформаційного простору України

20 червня 2020, 14:05 comments2513
Поділіться публікацією:

Олігарх Віктор Пінчук дійсно продає свої телеканали. Журналіст Андрій Теплицький на своїй сторінці у Facebook написав, що бізнесмен зважився на продаж газового бізнесу (Geo Alliance), а також на переговори з продажу медіахолдингу StarLightMedia через великі борги.

Якщо Медведчук купить канали Пінчука, мир на Донбасі стане ближчим, – Теплицький

Журналіст пише, що у ЗМІ давно ходить інформація, що Віктор Пінчук хоче продати свій медіахолдинг співвласнику "Альфа-груп" Михайлу Фрідману. Але російський олігарх відмовився їх купувати, так як Пінчук виставив ціну набагато більшу, ніж готовий заплатити Фрідман.

За словами Теплицького, після того, як Михайло Фрідман відмовився купувати телеканали Пінчука, з'явилася інформація, що його медіахолдингом зацікавився Віктор Медведчук.

Теплицький вважає, що є "за" і "проти" такої покупки. З одного боку, на його думку, основна частина контенту в ефірі телеканалів носить розважальний характер, і вкладати гроші – мало сенсу. З іншого боку, має сенс отримати контроль над порядком рейтингових новинних випусків (Факти, Вікна-новини) і ток-шоу (Свобода слова), розрахованих не на вузьку аудиторію, а на масового глядача.

Крім того, журналіст вважає, що значну роль зараз відіграє наближення місцевих виборів, і можливість впливу на думку людей з телеекранів є дуже важливим фактором.

Теплицький прогнозує, що якщо угода відбудеться, то Медведчук зможе контролювати половину інформаційного простору України. У той же час він сподівається, що угода відкриє дорогу до мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, блогер Сергій Розенбаум вважає, що Віктор Медведчук — єдина фігура, у кого є гроші на покупку телеканалів Віктора Пінчука. Однак політик не зацікавлений у цьому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини