Які претензії МВС України має до популярного месенджера Telegram

Українські правоохоронці поскаржилися, що Telegram не хоче співпрацювати з поліцією

МВС України звинуватило керівництво Telegram у пособництві зловмисникам і небажанні співпрацювати з правоохоронними органами. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

За його словами, за допомогою месенджера Telegram поширюються наркотичні засоби й викрадені автомобілі, а керівництво компанії не збирається співпрацювати з поліцією.

"А яку відповідальність несе такий собі Дуров і така собі організація як Telegram за те, що в Telegram абсолютно вільно поширюються наркотики й компанія не несе ніякої відповідальності за те, що вона стала майданчиком для торгівлі наркотиками, для торгівлі краденими автомобілями", - повідомив чиновник.

Також Геращенко зазначив, що є низка Telegram-каналів, які займаються розповсюдженням наркотиків, але керівництво програми не контактує з правоохоронними органами.

"Telegram - це єдина компанія, яка не співпрацює з органами поліції. Всі співпрацюють: китайський TikTok, Instagram, Facebook, WhatsApp, - всі. А Telegram не реагує ні на які звернення", - підкреслив заступник голови МВС.

Нагадаємо, що недавно інтернет-видання "Коментарі" поцікавилося в українських політичних експертів про переваги популярного месенджера Telegram перед класичними соціальними мережами на кшталт Facebook. Подробиці шукайте в нашому матеріалі.

Додамо, що засновник популярного месенджера Telegram Павло Дуров розповів про зміни в роботі сервісу. За його словами, з наступного року месенджер почне монетизуватися для того, щоб підтримувати великі витрати на сервери та трафік.