Якби вибори президента України відбулись сьогодні: хто б переміг

Соціологічне опитування групи "Рейтинг" показало результати президентських виборів в Україні. Два кандидати мають високі показники.

76% українців вважає, що президентські вибори в Україні слід проводити після закінчення війни. Однак, якби вибори президента відбулись сьогодні, то два кандидати мали б найбільші показники для перемоги – це чинний президент України Володимир Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Згідно з соціологічним опитуванням групи "Рейтинг" Володимир Зеленський на можливих виборах президента отримав би 41,5% голосів у першому турі. Валерій Залужний мав би 26,9% голосів, що відповідає другому результату серед усіх кандидатів. Трійку лідерів замикає Сергій Притула з показником 4,3%, а колишній президент Петро Порошенко опинився на четвертому місці з 4% голосів.


Таким чином у другий тур президентських виборів вийшли б Зеленський та Залужний. Згідно з соціологічним дослідженням групи "Рейтинг", чинний президент України отримав би 42% голосів, тоді як показник Залужного був би 40%. При цьому 10% опитаних заявили, що відмовилися б від голосування, а 8% вказали, що їм важко відповісти на питання.

Якби проводились парламентські вибори, то партія Залужного на них отримала б перемогу – 30,3%. Блок Зеленського на другому місці – 22,4%. Партія Притули опинилась би на третій позиції – 6,4%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки українців вірить у конфлікт між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Також "Коментарі" писали про соціологічне опитування, скільки українців готові відмовитись від частини територій заради вступу України до НАТО.