Як українці планують провести свою відпустку

Найбільше людей проголосувало за домашній відпочинок

Цього року більшість опитаних українців відповіли, що вважають за краще провести свою відпустку вдома, ніж відправитися кудись на курорт. Про це повідомляє Research & Branding Group - компанія в області досліджень ринку і рекламної діяльності.

За даними проведеного серед населення України опитування з'ясувалося, як жителі країни планують свої відпустки. З усіх опитаних 38% заявили, що всю відпустку пробудуть вдома. Варто зазначити, що порівняно з торішнім опитуванням таких людей стало менше у півтора рази.

На море планує поїхати 21% респондентів, що в півтора рази більше, ніж у 2020 році. Ще 13% зазначили, що хочуть провести свою відпустку на дачі. За підсумками торішнього опитування був рівно такий же відсоток таких людей. 6% відповіли, що поїдуть до іншого населеного пункту України під час своєї відпустки. Це, до речі, в шість разів більше, ніж у минулому році.

На море за кордон у відпустку збирається відправитися 5% з усіх респондентів. Це приблизно стільки ж, як і у 2020 році. В інші місця за кордон поїде 3% з усіх респондентів. Такий же відсоток був у 2018 і 2019 роках.

Більший відсоток тих, хто планує відпочивати вдома, - це люди старше 60 років. Також домашній відпочинок менше розглядають жителі обласних центрів. До слова, в центральних областях найменший відсоток тих, хто взагалі планує цього літа свою відпустку.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, скільки українці відпочиватимуть у серпні, а також про те, як правильно провести свою відпустку.